Υπό κράτηση φέρεται να βρίσκεται η σύζυγος του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, Πενελόπ, για τις κατηγορίες περί αργομισθίας της στο γαλλικό κοινοβούλιο, αλλά και σε λογοτεχνικό περιοδικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο mediapart.fr και το πρακτορείο Bloomberg.

O πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς ανέβαλε αιφνιδίως την Τετάρτη το πρωί σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του, σε μία κίνηση η οποία θεωρείται ότι σηματοδοτεί κατάρρευση της καμπάνιας του για το ύπατο αξίωμα του γαλλικού κράτους.

Ο κ. Φιγιόν, ο οποίος ηγείται άτυπα του κόμματος των Ρεπουμπλικανών μέχρι τις προεδρικές εκλογές, φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να έχει ήδη καλέσει σε συναντήσεις κορυφαία στελέχη της γαλλικής Κεντροδεξιάς, γεγονός που ενισχύει τις φήμες για αποχώρησή του από την προεκλογική κούρσα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων.

Ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις περίπου στη 1 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).
Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Φιγιόν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και βασικό ανθυποψήφιό του για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς τον Νοέμβριο, Αλέν Ζιπέ.

Σχόλια