Την αποχή από τις επόμενες ψηφοφορίες για την Προεδρική εκλογή, των βουλευτών «που άλλο ψήφισαν στον προϋπολογισμό και άλλο κατά την πρώτη εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», προτείνουν οι ανεξάρτητοι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν ότι «η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας »και προσθέτουν« αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες »καθώς εκτιμούν ότι« σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού ».

Λυκούδης: Είναι μια άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια

Έντονη και ακαριαία υπήρξε η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι μια άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια. Είναι το αποκορύφωμα της γελοιότητας. Δεν αφορά κανέναν από τους συναδέλφους μου.

Πολύ περισσότερο για μένα προσωπικά, που εδώ και μήνες – από τον περασμένο Μάιο, δηλώνω ότι είμαι υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ανεξάρτητα από την στάση μου έναντι της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και δεν έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ψήφισα τον προϋπολογισμό.

Πρόκειται περί αθλιότητας».

 

Σχόλια