Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Θόδωρος Μαργαρίτης με ανάρτησή του στο facebook, σχολιάζει τα εκλογικά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, γράφοντας:

1. Τα δύο κόμματα του νέου διπολισμού έβαλαν τον πήχη ψηλά και τελικά πέρασαν από κάτω. Η ΝΔ για πρώτη φορά είναι εκτός 2ου γύρου στο Δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια Αττικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κομματικοποίησε τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σχεδόν παντού κάτω από τα κομματικά ποσοστά των εθνικών εκλογών. Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν «τσίμπησε» στα διλήμματα νέας τεχνητής πόλωσης. Ψήφισε κυρίως με τοπικά κριτήρια.

2. Η ΔΗΜΑΡ είναι ικανοποιημένη ότι κινήθηκε – όπως το 2010 – με αυτοδιοικητική λογική επομένως είναι θετικά τα ποσοστά του Καμίνη, του Μπουτάρη, του Ιωακειμίδη και άλλων αυτοδιοικητικών σχημάτων.

3. Στην περιφέρεια Αττικής είχαμε ένα δυσμενές αποτέλεσμα. Πρέπει να μελετήσουμε τις αρνητικές πλευρές και να τεθούμε σε συναγερμό τις επόμενες μέρες για την ευρωκάλπη. Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι η καμπάνια άρχισε πολύ αργά και με πενιχρά μέσα. Η Μ. Γιαννακάκη δεν είχε ούτε αφίσες στους δρόμους ούτε πολλές τηλεοπτικές παρουσίες. Από την άλλη πλευρά είναι σημαντικές οι καταγραφές περιφερειακών ψηφοδελτίων με βάση τη ΔΗΜΑΡ και την αντίληψη των συμμαχιών της για το χώρο της Κεντροαριστεράς. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Κ. Μακεδονίας, της Δ. Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου. Αξιοπρεπείς καταγραφές είχαμε και στο Β. Αιγαίο και την Στ. Ελλάδα.

4. Το σοβαρότερο πρόβλημα συνιστά η άνοδος της ΧΑ, η οποία δεν πρέπει να επισκιαστεί από τον κομματικό ανταγωνισμό των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Σχόλια