Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα καθώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςείχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτ προκειμένου να βρεθεί συμφωνία στο παρά πέντε της λήξης του ελληνικού προγράμματος.

Παρά το αρχικό «όχι»« του Μαξίμου στην πρόταση Γιούνκερ χθες το βράδυ, η κυβέρνηση φέρεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πληροφοριες αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ειναι σε ετοιμότητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κίνηση από την Αθήνα, τονίζοντας ότι ο χρόνος τελειώνει.
«Το όποιο περιθώριο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις θα αποφασιστεί από τους υπουργούς του Eurogroup», είπε ο κ. Σχοινάς.
Διευκρίνισε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή γερμανός αξιωματούχος δηλώνει – σύμφωνα με το Reuters – ότι είναι πολύ αργά για μια επέκταση του ελληνικού προγράμματος.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης περιγράφοντας τα σημεία μιας πρότασης όπου θα μπορούσαν οι εταίροι να συμβάλλουν σε να λύση είναι:
-Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις
-Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραματεύσεων και του κατώτατου μισθού
-Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)
-Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους

Σχόλια