Τους ισχυρισμούς του Βασίλη Μιχαλολιάκου σχετικά με τα όσα συνέβησαν σε δημοτικό σχολείο της Καστέλλας την Κυριακή διαψεύδει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του, Παναγιώτης Κάσσης.

Διαβάστε τι έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος:

«Επειδή κάποτε η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η αλήθεια βοηθάει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και την αποφυγή της πόλωσης, πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα για τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα στην Καστέλλα.

Κανένα ιδιαίτερο ουσιαστικά συμβάν δεν έλαβε χώρα. Αυτό άλλωστε είμαι σε θέση να το γνωρίζω απόλυτα, καθώς ήμουν ο πρώτος από τον συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος έφτασε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποιήσεως από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού. Πράγματι, λίγο πριν την άφιξή μου, είχε λάβει χώρα ένα λεκτικό επεισόδιο μεταξύ οπαδών του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και μιας ομάδας οπαδών του συνδυασμού το κ. Μιχαλολιάκου, σχετικά με τη μαγνητοσκόπηση από το κινητό τους των κινήσεών τους. Με την παρέμβασή μου και τη συνδρομή των υπευθύνων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», αλλά και την ψύχραιμη αντιμετώπιση της εντάσεως, που παρέμεινε λεκτική, από τους παρόντες αστυνομικούς, το όλο θέμα έληξε μέσα σε λίγα λεπτά και οι οπαδοί του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» αποχώρησαν από το χώρο, προ της αφίξεως του κ. Δημάρχου, ενώ κανείς από αυτούς δεν φόραγε μαύρες μπλούζες κ.λπ., όπως αναφέρεται, αλλά άσπρες μπλούζες με τυπωμένο το λογότυπο «Πειραιάς Νικητής». Ο κ. Δήμαρχος κατέφθασε μετά τη λήξη του συμβάντος, ενώ ήδη επικρατούσε ηρεμία.

Όντας παρών στο περιστατικό, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ουδείς παρεμποδίστηκε, ιδιαίτερα ο κ. Δήμαρχος, στην είσοδο του στο σχολικό συγκρότημα, ενώ από το video το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που βρισκόταν γύρω του, ήταν στελέχη του συνδυασμού του.

Θεωρώ ότι οι διευκρινίσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου, ήταν να γίνει μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της. Όντας εκτός από Πειραιώτης και Μανιάτης που αποστρέφεται κάθε τι διχαστικό για την πόλη του, κάθε τι που οδηγεί σε πόλωση, μέσω τραγικοποίησης και μεγιστοποίησης ασήμαντων περιστατικών, καταντώντας τον Πειραιά μια αστυνομοκρατούμενη περιοχή προς αποφυγήν επεισοδίων από τεχνητές εντάσεις, όφειλα να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για το γεγονός αυτό. Παραμένω στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση που ερευνηθεί περαιτέρω το συμβάν, αν και από όσο γνωρίζω ουδεμία νομική ενέργεια έχει γίνει ως σήμερα.»

Σχόλια