Βόμβα από το βουλευτή της Ν.Δ, Πάνο Παναγιωτοπουλο με την τοποθέτησή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega. «Και εκλογές θα έχουμε και θα τις χάσουμε» τόνισε ο πρώην υπουργός και διευκρίνισε: «Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να ανακουφιστεί η κοινωνία».

«Η κυβέρνηση έχει 4 μήνες στη διάθεσή της για να ξεκινήσει και να οργανώσει μία πολιτική αντεπίθεση. Αυτή η πολιτική αντεπίθεση πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα. Με κυρίαρχα τα μέτρα που θα πείσουν τον κόσμο ότι θα προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση της φορολογίας. Με μέτρα που θα δείξουν επιτέλους τα πρώτα αποτελέσματα στην καθημερινότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας της υπαρκτής και πραγματικής βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών που υπάρχει. Και δεν μπορεί κανείς καλόπιστος να την αρνηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αν αφήσουμε και παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, ή αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα για να αλλάξει το κλίμα τότε και εκλογές θα έχουμε και θα χαθούν οι εκλογές και θα οδηγήσουμε την προσπάθεια για την ανόρθωση του τόπου σε μία πολιτική περιπέτεια για τη χώρα και τον λαό μας που θα είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τα λέω με απόλυτη σαφήνεια».

«Θεωρώ ότι οι πολιτικές που ακολουθήσαμε με πρώτο εμένα, για να μη λέτε ότι βάζω τον εαυτό μου απέξω, κάτω από τις έκτακτες ανάγκες που διαμορφώθηκαν από το μνημόνιο οδήγησαν σε μία υπερβολική, δραματική, ασφυκτική φορολόγηση του μικρομεσαίου νοικοκυριού. Άρα, από ώρα σε ώρα, όχι από μέρα σε μέρα πρέπει στα πλαίσιο των πολύ ισχνών δυνατοτήτων που έχουμε, αλλά υπάρχουν, να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Να κάνουμε το βρόγχο λιγότερο ασφυκτικό. Να μη σφίγγει τόσο πολύ τον λαιμό. Και να το καταλαβαίνει ο κόσμος από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική».

 

Σχόλια