Πολιτική συμφωνία για εκλογές το Νοέμβριο του 2015 και αφού αναδειχθεί νέος Πρόεδρος τη Δημοκρατίας προτείνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε σε εθνική συνεννόηση ερμηνεύοντάς την ως «ένα πακέτο συμφωνίας, το οποίο δεν θα αναιρεί τις συγκρουσιακές μας σχέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης… Θα λέει ότι βγάζουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα και από κει και πέρα ορίζουμε ως χρόνο εκλογών, πιθανώς μέσα στο 2015, εγώ θα πρότεινα τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή 12 μήνες από τώρα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι « …θα κερδίσει η χώρα έναν κρίσιμο χρόνο, μέσα στον οποίο θα μπορέσει να τακτοποιήσει τα θέματα της εξόδου από το μνημόνιο».

«Ξέρετε τι ισχυρό μήνυμα θα ήταν αυτό προς όλους; Και πριν απ’ όλα προς τους πιστωτές, τους δανειστές μας και τις αγορές ότι μπορούμε να συνεννοούμεθα κι ότι από κει και πέρα ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει από ποιον θα κυβερνηθεί. Αλλά οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, όπως έγινε στην Ιρλανδία και όπως έγινε και στην Πορτογαλία, είναι σε θέση να βάζουν ένα πλαίσιο συμφωνίας μέσα στο οποίο κινούνται. Κινούνται διαφοροποιούμενες, κινούνται διαφωνούσες και κινούνται πολλές φορές και συγκρουσιακά» πρόσθεσε.

 

Σχόλια