Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες δυτικά, νότια, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά, ενώ αξιοσημείωτη θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη – παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένουμε βροχές στα κεντρικά και τα νότια, χιόνια σε όλα τα ορεινά και πεδινά της βόρειας Ελλάδας και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη καθώς ένα νέο σύστημα από τη βορειοδυτική Ευρώπη θα πλήξει τη χώρα μας και σε συνδυασμό με πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη (Ουκρανία και Ρουμανία) θα δημιουργήσει πολικό ψύχος.

Στη βόρεια Ελλάδα οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί την Τρίτη και έτσι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη – παραμονή Πρωτοχρονιάς – οι άνεμοι γίνονται βόρειοι και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις φτάνοντας και τα 9 μποφόρ. Οι χιονοπτώσεις που θα έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα ενταθούν και η θερμοκρασία στα βόρεια της χώρας θα φτάσει και τους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη θα είναι 5 βαθμοί. Στην υπόλοιπη χώρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ αναμένεται ολικός παγετός στη βορειοδυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία σε περιοχές όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη και η Καστοριά να μην ξεπερνά τους -2 βαθμούς.

Σχόλια