Δώδεκα ημέρες πριν από την πρώτη κάλπη, Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα έχουν το μεσημέρι νέα συνάντηση στον απόηχο των υπαινιγμών Βενιζέλου περί αποχώρησης από την κυβέρνηση σε περίπτωση αποδοκιμασίας της Ελιάς στις ευρωεκλογές.

Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία η αιφνίδια αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, που πυροδότησε ένα μίνι πολιτικό θρίλερ στη Βουλή με τον υπουργο Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις.

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν ότι η ΝΔ επιδιώκει να πάρει όλα τα κέρδη, αφήνοντας στη άκρη τον κυβερνητικό εταίρο- ανακοινώσεις Σαμαρά για μέρισμα και αστέγους, προαναγγελία για συνταγματική αναθεώρηση- και μάλιστα σε μια στιγμή που η εκλογική πόλωση ενισχύει τη ΝΔ, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Ντόρα κατά Βενιζέλου

Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε την Τρίτη η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τα ποσοστά που πάρει η Ελιά στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως υπάρχει πολιτικό θέμα εάν τα ποσοστά της Ελιάς είναι πολύ χαμηλά, κάτι που -όπως είπε μετά από σχετική ερώτηση- ισχύει και για τη ΝΔ.

«Από αυτό, έως το να ταυτίζει κανείς την πολιτική σταθερότητα με την προσωπική πολιτική σταδιοδρομία… με αυτό δε συμφωνώ» πρόσθεσε.

Σχόλια