Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το νότιο τμήμα του Ισραήλ, προκαλώντας θύματα ή ζημιές, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε την περιοχή Εσκχόλ στο νότιο Ισραήλ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη ρουκέτα που πέφτει σε ισραηλινό έδαφος από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν ανέφερε ποια θα είναι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού στην πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε παρά την ισχύουσα κατάπαυση του πυρός.

Το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς και η κυβέρνηση του Ισραήλ επέτυχαν στις 26 Αυγούστου συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, τερματίζοντας τις εχθροπραξίες των πενήντα ημερών του περασμένου καλοκαιριού όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.140 παλαιστίνιοι ως επί το πλείστον άμαχοι και 73 ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες.

Και οι δυο πλευρές αναμένεται σύντομα να επαναλάβουν τις έμμεσες συνομιλίες στο Κάιρο για την συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός.

Σχόλια