Μείωση στον μισθό του, αλλά και στον μισθό πολλών υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς η χώρα διέρχεται μιας πολύ σημαντικής κρίσης από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την κατάρρευση του ρουβλιού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με διάταγμα που υπέγραψε ο κ. Πούτιν, από την 1η Μαρτίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, οι μισθοί του προέδρου, του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του γενικού εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα και του προέδρου της Επιτροπής Ερευνών Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, θα είναι μειωμένοι κατά 10%.

Μείωση θα υποστούν και οι μισθοί των προσώπων που απασχολούνται στην προεδρική διοίκηση και στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με δεύτερο διάταγμα που υπογράφηκε από τον Ρώσο πρόεδρο.

Τον Απρίλιο του 2014, με διάταγμα του Κρεμλίνου, ο μισθός του προέδρου Πούτιν είχε τριπλασιασθεί, καθώς το 2013 πληρωνόταν λιγότερο από τους υπουργούς του.

Εδώ και πολλού μήνες, η Ρωσία πλήττεται από σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία έχει προκληθεί από τις δυτικές κυρώσεις που συνδέονται με την ουκρανική σύγκρουση και από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, παράγοντες που έκαναν το ρωσικό νόμισμα να χάσει το 2014 σχεδόν το μισό της αξίας του.

 

Σχόλια