Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Σάμου, καθώς μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί οι σοροί 22μεταναστών στο νοσοκομείου του νησιού.

Ανάμεσά τους είναι και τα πτώματα τεσσάρων παιδιών.

Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των 39 διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα.

Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων αγνοουμένων επιβατών.

Περισυνέλησαν σώοι 36 μετανάστες, εκ των οποίων, ένα μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Το κοριτσάκι παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας και οι γιατροί στη Σάμο έκριναν ότι είναι απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, κάτι που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας με ελικόπτερο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.

Σχόλια