«Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει». Με τη φράση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να δώσει ένα τέλος στα  «αντάρτικα» που δημιουργήθηκαν κυρίως με αφορμή την υπόθεση του γάλακτος αλλά και με άλλα ζητήματα όπως τα φάρμακα και τα ταξί.

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε ότι έμειναν άθικτες οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθεί κανένα νέο μέτρο, ενώ όπως είπε το επόμενο βήμα είναι ότι η χώρα θα βγει απο την κρίση και τα μνημόνια και αμέσως μετά θα επιχειρηθεί η επίλυση του χρέους.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει ο κ. Σαμαράς:

«Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας.

Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό.

Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει.

Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια.

Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει».

«Όλα είναι υπό έλεγχο και θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση του γάλακτος, στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση, καθώς (μετά από διαβουλεύσεις των ηγεσιών των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης) βρέθηκε συμβιβαστική λύσηπου φέρεται να ικανοποιεί τους διαφωνούντες βουλευτές. Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Σχόλια