Οι τρεις ισραηλινοί έφηβοι που βρέθηκαν δολοφονημένοι τη Δευτέρα κηδεύθηκαν σήμερα, Τρίτη, εν μέσω έντονων ανησυχιών για ανάφλεξη της βίας στη Μέση Ανατολή.

Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το Ισραήλ, ενώ δύο Παλαιστίνιοι δέχθηκαν επίθεση στην Ιερουσαλήμ. Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ζητά να οργανωθεί στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα τρία αγόρια τάφηκαν πλάι-πλάι στην πόλη Μόντι-ιν του Ισραήλ.

Την Τρίτη νεκρώσιμες ακολουθίες τελέστηκαν έξω από τα σπίτια του 16χρονου Γκιλάντ Σαάρ του αμερικανο-ισραηλινού Ναφτάλι Φρένκελ -επίσης 16 ετών- και του 19χρονου Εϊγιάλ Γιφρά.

«Δεν υπήρξε ένδειξη ενότητας σαν κι αυτή στο Ισραήλ εδώ και χρόνια» είπε ο πατέρας του Φρένκελ, Αβραάμ. Δίπλα του, η σορός του γιου του ήταν καλυμμένη με την ισραηλινή σημαία.

«Θα μάθουμε να τραγουδάμε χωρίς εσένα, αλλά θα ακούμε πάντα τη φωνή σου μέσα μας» είπε η μητέρα του Ναφτάλι, Ραχέλ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, ο οποίος βρίσκεται στην κηδεία ενός εκ των θυμάτων, είπε: «Οι ηγέτες της Χαμάς και τα μέλη της πρέπει να ξέρουν ότι το αίμα οποιουδήποτε τολμά να χτυπήσει τους πολίτες του Ισραήλ φέρει ένα τίμημα. Πρέπει να ξέρουν ότι θα τους κυνηγήσουμε όπου και να βρίσκονται και θα τους χτυπήσουμε σκληρά».

Σχόλια