Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, η κυβερνητική κρίση για το γάλα. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, να ζητούν λεπτομερή ενημέρωση για την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να τους ενημερώσει ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετέφερε στον πρόεδρο της επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο την πρόταση των αγελαδοτρόφων, την οποία πολλοί βουλευτές έχουν χαρακτηρίσει θετική.

Το θέμα άνοιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν ρώτησε τον πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο, αν έχει υπόψη του πότε θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι η επεξεργασία του θα γίνει από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Η απάντηση του κ. Βλάχου ότι “δεν έχω ενημέρωση”, πυροδότησε τις αντιδράσεις των βουλευτών όλων των πτερύγων, με το Θάνο Μωραϊτη να μιλάει για “μεγάλη ξεφτίλα”, αφού “αυτή την ώρα δεν έχει κανείς από μας εικόνα νομοσχεδίου”.

“Δεν ξέρουμε τι περνάνε και τι υπάρχει και κάποιοι περνάνε από την πίσω πόρτα τα θέματα τους. Αυτό είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και η επιτομή του πελατειακού κράτους έχει συγκεκριμένο εκπρόσωπο”, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Το κυριότερο μέτωπο παραμένει το γάλα, καθώς αυξάνονται κάθε μέρα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις ή τάσσονται ανοιχτά επί της πρότασης των κτηνοτρόφων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος απειλεί με παραίτηση, λέγοντας πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση σχετικά με τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν οι αγελαδοτρόφοι.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος τόνισε από την πλευρά του ότι οι «χθες έκαναν μια εποικοδομητική πρόταση, για την οποία από την πρώτη στιγμή είπα πως έχω εναλλακτική πρόταση. Υπονόησα κάτι παρόμοιο με αυτό που είπαν οι κτηνοτρόφοι και το οποίο πρέπει να είναι η τελική λύση».

Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέων Κοψαχείλης προστέθηκε στο μέτωπο των «γαλάζιων» βουλευτών κατά της ρύθμισης για το γάλα, λέγοντας ότι η πρόταση φορέων της αγελαδοτροφίας «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε».

Νωρίτερα την υποστήριξή τους στην κοινή πρόταση των αγελαδοτρόφων εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και Γεώργιος Στύλιος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε επίσης στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι είτε θα ψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα φάρμακα και το γάλα, εάν τον ικανοποιούν, είτε θα παραιτηθεί, εάν θεωρεί ότι δεν καλύπτεται.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε στο MEGA ότι «δεν μπορεί να χτυπιέται έτσι ελαφρά τη καρδία ένας ολόκληρος κλάδος παραγωγικός, η κτηνοτροφία μας».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, επιτέθηκε κατά του υπουργού Ανάπτυξης, λέγοντας ότι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, το πολυνομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή κάνοντας ανοιχτή επίθεση στον κ. Χατζηδάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι ευθύνεται προσωπικά για το ότι αλλάζουν και πάλι όλα στον χώρο των φαρμακείων και του γάλακτος.

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα. «Δεν θεωρώ ότι η τιμή του γάλακτος στον καταναλωτή, έχει να κάνει με την αύξηση των ημερών κατανάλωσης» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5.

Σχόλια