Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα ανακοίνωσε την Κυριακή  εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Σε απάντηση στην παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του λαού μας και τη συγκυρία του Ιντ (σ.σ το Ιντ αλ Φιτρ σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού), συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων αντίστασης να υιοθετηθεί μία 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, που θα ξεκινήσει σήμερα από τις 14:00 μμ», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Ισραήλ, το οποίο νωρίτερα έσπασε την 24ωρη μονομερή εκεχειρία ύστερα από τη ρίψη ρουκετών από την Χαμάς στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών.

«Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν λίγη ώρα μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά αρμάτων μάχης στα ισραηλινά σύνορα στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και ένας τρίτος κοντά στη Χαν Γιουνές, στον νότο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα.

Σχόλια