«Φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση», επισημαίνει σε συνέντευξη του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (θα μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης) από την περίοδο την πρωθυπουργίας του, ο κ. Σημίτης εκφράζει τους φόβους του για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τι υπάρχει για τη διαδικασία ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Έκανε έναν μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης, το αναπτυξιακό συμβούλιο, της οποίας ποιος είναι πρόεδρος; Πρόεδρος είναι ένας αμερικανός καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι αυτός πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής; Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απ’ έξω».

Στο ερώτημα τι υπονοεί, ο πρώην πρωθυπουργός απαντά: «Υπονοώ το εξής. Ότι οι συνθήκες είναι κακές. Και όταν οι συνθήκες είναι κακές και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες, δεν είναι εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή».

Ερωτηθείς αν φοβάται το ατύχημα ή το σχέδιο, υπογραμμίζει: «Όχι σχέδιο δεν πιστεύω να υπάρχει. Φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση».

Σχόλια