Αξιόπιστες απαντήσεις από την κυβέρνηση στις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ».

Την καταγγελία είχε κάνει ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και εξήγησε: «Στο τέλος της ομιλίας μου, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα συγκεκριμένη αναφοράότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεραστία δυσκολία επικοινωνίας… Έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και το σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω τον συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται στο θέμα των παρακολουθήσεων… Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης, τα λεγόμενα «βαλιτσάκια»».

Απαντώντας σε πρόσκληση να τον ενημερώσει για το θέμα, που του απεύθυνε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Έκανα δημόσια αναφορά, πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια».
Απαντώντας και στη ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη, για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται». «Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερα ένα γεγονός…».

Βούλτεψη: «Αδίστακτοι» είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν «καταγγελίες» χωρίς καμία βάση

Αντίδραση της κυβερνητικού εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, προκάλεσαν τα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων συνομιλιών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της: «Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως «αδίστακτοι» είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν «καταγγελίες» χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας. Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπόψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει το λόγο».

Σχόλια