Στις 21/1 ένα e-mail στάλθηκε από τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Σταύρο Θεοδωράκη προς τα μέλη του κόμματός του με οδηγίες για τη στάση που πρέπει να έχουν  την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ανάμεσα στ’ άλλα οι οδηγίες που δίνει όταν πρόκειται τα μέλη του κόμματος να προσεγγίσουν τους νέους  και τις γυναίκες ψηφοφόρους.

Οι οδηγίες αναφέρουν: «το νου σας στις  γυναίκες και τους νέους εκεί έχουμε τους πολλούς αναποφάσιστους»

Και λίγο παρακάτω οι οδηγίες εξειδικεύουν πώς πρέπει να γίνει η προσέγγιση: «Θυμίστε στους νέους πως είμαστε οι πρώτοι που καταγγείλαμε γιατί δεν επιτρέπουν στους 18ρηδες να ψηφίσουν και στις γυναίκες θυμίστε τους … Πρωταγωνιστές»

Εν κατακλείδι  το εσωτερικό σημείωμα του κ. Σ. Θεοδωράκη αναφέρει: « το βράδυ της Κυριακής θα γελάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με το στραπάτσο των κομματικών στρατών».

Σχόλιο πρώτο:

Όσο κι αν ψάξαμε ΔΕΝ βρήκαμε καμία καταγγελία  ή ανακοίνωση του  ΠΟΤΑΜΙΟΥ η οποία μάλιστα έγινε και «πρώτη» σε σχέση με τη μη ψήφο των 18άρηδων.Από άλλα κόμματα, ναι, βρήκαμε.

Σχόλιο δεύτερο:

Η αντιμετώπιση των γυναικών μέσω της υπενθύμισης των … Πρωταγωνιστών σε τι αποσκοπεί άραγε;

Στη γοητεία που θεωρεί πως ασκεί ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Σταύρος Θεοδωράκης στην κατηγορία «γυναίκες»;

Ή μήπως στην ταύτισή του ως επικεφαλής πολιτικού κόμματος με αυτή του δημοσιογράφου που παρουσίαζε μια εκπομπή στην οποίαη τηλεθέαση στο κοινό «γυναίκες» ήταν υψηλή;

Όποια εκδοχή κι αν διαλέξουμε από τις δύο, το βέβαιο είναι πως  η στάση του κ.  Σταύρου Θεοδωράκη διαπνέεται από την αντίληψη πως οι γυναίκες χειραγωγούνται εύκολα  και πως  η σκέψη τους είναι απλουστευτική.

Μήπως οι γυναίκες πρέπει  αύριο την ημέρα των εκλογών βλέποντας τους εκπροσώπους του Ποταμιού  να «τρέχουν» όπως η Ανν Λόμπεργκ στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο»;

Σχόλιο τρίτο:

Θα μπορούσαμε να δούμε καλοπροαίρετα μια έκφραση όπως :«θα χαμογελάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»  αλλά το  «θα γελάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» υποδηλώνει μόνο εμπάθεια.

Σχόλιο τέταρτο:

Σε ό,τι δε αφορά τους «κομματικούς στρατούς» να ενημερώσουμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη πως εσωτερικό e-mail με οδηγίες προς στρατιωτάκια, συγγνώμη  ναυτιλλόμενους , ΜΟΝΟ αυτός απέστειλε.  Επίσης να του θυμίσουμε πως από όλα τα κόμματα υπήρξαν αποχωρήσεις αλλά ΜΟΝΟ από το δικό του κόμμα οι αποχωρήσεις συνοδεύτηκαν  με καταγγελίες για αρχηγικό κόμμα και αντιδημοκρατικές ενέργειες του αρχηγού.

e-mail stavrou

 

 

 

Σχόλια