«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημοποιήθηκε η έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  πρώτες εγγραφές από τους ξένους επενδυτές είναι για επιτόκιο μεταξύ 4,90% έως 5,25% και η στόχευση αφορά σε υπερκάλυψη πάνω από δύο φορές.
Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτης, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Οι προεγγραφές ξεκινούν άμεσα και η αποδοχή των προσφορών θα εκκαθαριστεί την Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει και σήμερα.

Ανάδοχοι είναι η Bank of America Merill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Banκ, η JP Morgan και Morgan Stanley.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το τελικό ποσό που θα αντλήσει η Ελλάδα, ωστόσο -σύμφωνα με δημοσίευμα του  Reuters που επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές- η έκδοση θα αφορά ποσό έως και 2,5 δισ. ευρώ, και «θα συνιστά μεγάλη επιτυχία εάν το κουπόνι (επιτόκιο) είναι κάτω από 5,3%», σημείωσε αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το διεθνές πρακτορείο.

ΔΗΜΑΡ: Βεβιασμένη κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα

Süddeutsche Zeitung: Τι κρύβει η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Σχόλια