Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς θα διεξαχθεί 2 με 5 Οκτωβρίου, όπως προέκυψε από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη το Σάββατο και σε σύνολο 108 μελών, υπέρ της διεξαγωγής του Συνεδρίου τον Οκτώβριο τάχτηκαν 63 μέλη, 17 μέλη υπερψήφισαν πρόταση πραγματοποίησής του τον Νοέμβριο, ενώ 24 μέλη υποστήριξαν την πρόταση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης για αναβολή του Συνεδρίου. Καταγράφηκαν και 4 λευκά.

Στην έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Κάρη, ιδρυτικού μέλους της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, που απεβίωσε πρόσφατα.

Την Παρασκευή μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης είχαν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους για τη διεξαγωγή συνεδρίου σε τόσο σύντομο διάστημα.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν  επίσης τα κείμενα θέσεων, ο κανονισμός προσυνεδριακών διαδικασιών και το σχέδιο καταστατικού του Συνεδρίου και απευθύνθηκε κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους  της να συνδιαμορφώσουν  τη νέα πορεία του κόμματος συμμετέχοντας στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Bουλευτές και μέλη της ΚΕ , σε δήλωσή τους, προτείνουν «πέντε σημεία, τα οποία με σαφήνεια θα καθορίσουν το εκλογικό στίγμα της ΔΗΜΑΡ»

Σχόλια