Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας την ίδια ημέρα στις 14:45 με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές από την Κουμουνδούρου διασαφήνιζαν ότι η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπούλια γίνεται κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας αλλά και τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές δεν θέλησαν προς το παρόν να ανοίξουν περαιτέρω τα χαρτιά τους για το αν και κατά πόσο ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες , ωστόσο η συνάντηση των δυο ανδρών αναμένεται με ενδιαφέρον μετά το μήνυμα Τσίπρα ότι δεν θα αναγνωρίσει καμιά συμφωνία την οποία θα υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές πριν γίνουν εκλογές.

Ακολούθως, στις 17:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Σκρέκα.

 

Σχόλια