Η έκταση που πήρε η …ανανεωμένη κόντρα Τσίπρα- Λαφαζάνη για το ευρώ και την ΕΕ, έναν μήνα πριν από τι κάλπες, τρόμαξε την Κουμουνδούρου, η οποία «απαίτησε» την αναδίπλωση Λαφαζάνη με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» να σβήσει την πυρκαγιά που ο ίδιος είχε ανάψει.

Και οι δύο πλευρές καταγγέλλουν «μηχανισμούς προπαγάνδας» υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ρήξη ή χάσμα, αλλά μόνο ένας γόνιμος και βαθιά δημοκρατικός διάλογος. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξορκίζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η συζήτηση στο γνωστό από το παρελθόν, δίλημμα, «ευρώ ή δραχμή».

Στο κλίμα αυτό, μένουν ακόμη οκτώ θέσεις κενές στο ευρωψηφοδέλτιο, γιατί η πλειοψηφία δυσκολεύεται να «χωνεύσει» τις υποψηφιότητες του Κρ. Αρσένη, της Μ. Ζορμπά, του Γ. Βαρουφάκη κ.α Γεγονός είναι επίσης ότι «κόπηκαν» οι πρυτάνεις Μυλόπουλος και Αλμπάνης, όπως επίσης ότι εκφράστηκαν αντιρρήσεις για πρόσωπα των οποίων η υποψηφιότητα τελικώς εγκρίθηκε.

«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει; Τα στελέχη του είναι έτοιμα να κυβερνήσουν; Θέλουν να νικήσουν;» είναι ερωτήματα- ρητορικά όπως είπε – που έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρικη Επιτροπή.

Σχόλια