Γεύμα παραθέτει αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο απερχόμενος ανώτατος πολιτειακός άρχων, Κάρολος Παπούλιας, προς τιμήν του διαδόχου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο γεύμα παρακάθονται, πέραν των στενών συνεργατών των δύο Προέδρων, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συνύπαρξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά.

Λόγο της παρουσίας των κ. Τσίπρας και Σαμαράς στο γεύμα, πολλοί θεωρούν ότι οι τέσσερις άνδρες θα μιλήσουν για όλα τα καυτά θέματα των εξελίξεων στην οικονομία και τον πολιτικό στίβο, μετατρέποντας το γεύμα σε ένα «άτυπο συμβούλιο αρχηγών».

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο κ. Παπούλιας θα παραδώσει μετά από δέκα χρόνια στην Προεδρία στον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ορκιστεί θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του. Αν και δεν έχουν προσδιοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες της ορκωμοσίας και της παράδοσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Παπούλιας πριν από δέκα χρόνια είχε παραλάβει στις 12 Μαρτίου.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει στην Βουλή, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ημερομηνία που όπως έχει πει δεν τον τρομάζει, καθώς δεν είναι προληπτικός.

 

Σχόλια