Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητείται η αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την  αναστολή της χρηματοδότησής της.

Η Χρυσή Αυγή προσέφυγε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η αναστολή της χρηματοδότησής της είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ήδη το κόμμα έχει χάσει την πρώτη δικαστική μάχη, καθώς την  Άνοιξη η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση αναστολής της Χρυσής Αυγής για την προσωρινή παύση χρηματοδότησής της.

Η Ολομέλεια θα συνέλθει υπό τον πρόεδρο της Σωτήρη Ρίζο και με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ. Η κ. Καραμανώφ ήταν εισηγήτρια και στην προηγούμενη απόφαση περί της αναστολής, και τότε είχε εκφράσει διαφορετική άποψη.

Μεμονωμένα περιστατικά χαρακτήρισε τις αποτρόπαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής ο δικηγόρος του κόμματος. Όπως είπε ο κ. Παπαγρηγορίου, δεν μπορεί να καταδικαστεί ένας ολόκληρος πολιτικός σχηματισμός γι’ αυτές τις ενέργειες.

Από την πλευρά του, το Δημόσιο υποστήριξε πως «για λόγους δημοσίου συμφέροντος δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί κόμμα τα μέλη του οποίου και κυρίως ο αρχηγός του, κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και έχουν ήδη προφυλακιστεί».

Σχόλια