«Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς» δηλώνει, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στις σχέσεις με τους εταίρους, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης στο Der Spiegel.

Τονίζει δε, ότι το κόμμα του δεν θα κυβερνήσει μόνο του, αλλά στο πλαίσιο μιας «συνωμοσίας του καλού» και διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να γίνει υπουργός.

«Μία χώρα σε κρίση χρειάζεται μία νέα ηγεσία. Δεν γίνεται οι πολιτικοί που πρωτίστως μας έθεσαν σε κίνδυνο, τώρα να θέλουν να μας σώσουν. Ακόμα κι εάν μετανιώνουν για τα σφάλματά τους, δεν είναι αξιόπιστο» δηλώνει ο κ. Θεοδωράκης και τονίζει ότι το «Ποτάμι» δεν είναι κίνηση διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει και κάτι να αλλάξει.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι στις τάξεις του κόμματός του δεν υπάρχουν στελέχη με κυβερνητική εμπειρία, δηλώνει:

«Γνωρίζω πολιτικούς που κυβερνούν χωρίς εμπειρία ζωής κι αυτό είναι πολύ χειρότερο. Έχουμε μέλη με διοικητική εμπειρία, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Και εξάλλου δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι, αλλά να συγκροτήσουμε μία συμμαχία, μία «συνωμοσία του καλού»».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανένα σενάριο, στο πλαίσιο του οποίου η Ελλάδα απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει εμείς, υπάκουα, να πληρώσουμε κάθε τίμημα έναντι των Βρυξελλών. Δεν απειλούμε, αλλά» προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τη δική του θέση σε μια πιθανή κυβέρνηση, επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να γίνει υπουργός:

«Επί χρόνια παρουσίαζα την πιο επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας. Ήθελα πάντα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω πολιτικός» καταλήγει.

Σχόλια