Τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή 3 χρόνια και 3 μήνες μετά από τις τελευταίες εκλογές και όχι εξάντληση της τετραετίας, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου όπως είπε να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος.

Όσο για την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά ευρεία συναίνεση από την παρούσα Βουλή.

Όπως είπε, κατά τη συνάντηση, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, για την ενίσχυση της παραγωγής και τις εξαγωγές, καθώς, όπως είπε, «καλή η κουβέντα για τα δάνεια, αλλά η Ελλάδα θα πάψει να έχει δεσμεύσεις όταν παράγει».

Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική ομάδα (όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου), κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Απαντώντας του ο κ. Παπούλιας είπε ότι σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που συνάντησα μέχρι σήμερα υπογράμμισα την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξει και τώρα «μια πλειοψηφία τέτοια που να εκλέξει έναν Πρόεδρο που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, θα ενώσει όλους τους Έλληνες». «Και νομίζω», συνέχισε, «ότι αυτός είναι ο βασικός και ουσιαστικός ρόλος ενός Προέδρου, που δεν έχει ιδιαίτερες εξουσίες».

 

Σχόλια