Σε εξέλιξη η συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα, ενώ ολοκληρώθηκε γύρω στις δέκα η συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο Καλλιμάρμαρο. Η συγκέντρωση του Συντάγματος συγκέντρωσε περίπου 30.000 άτομα  και αυτή στο Καλλιμάρμαρο 15.000.

Η συγκέντρωση του «όχι»

«Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζουμε, σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι γιορτή, χαρά, λύτρωση, διέξοδος. Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε ήδη νικητές. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

nosd-656x410 (1)

«»Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», τόνισε και έστειλε μήνυμα ενότητας στον λαό τονίζοντας πως «ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε», τόνισε.

«Τίποτα το ίδιο από εδώ και μπρος, τα μεγάλα όχι τα λέει ο λαός» ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των διαδηλωτών.

29617

«Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι πολίτες αποφασίζουν. Δε θα παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία γατί το αποφάσισαν πέντε τραπεζίτες» υπογράμμισε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προσθέτοντας πως ούτε ο τελευταίος εκβιασμός, δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών, πέρασε, συμπληρώνοντας πως αποκαλύφθηκε ότι η ΝΔ ζήτησε το κλείσιμο.

Ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το επιχείρημα της εξόδου από την Ευρώπη αποτελεί μια «φτηνή προπαγάνδα. Κανένας μηχανισμός δεν υπάρχει για να μας διώξει, ούτε η θέληση του λαού είναι να φύγουμε» πρόσθεσε ο κ. Μηλιός.

«Όχι στους delivery boys που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα αποικία χρέους με τη βοήθεια των ιδιωτικών καναλιών» δήλωσε ο Θάνος Μικρούτσικος απευθύνοντας κατηγορώ στους πρώην πρωθυπουργούς, οι οποίοι στήριξαν το «ναι».

Τον πρωθυπουργό «προλόγισε» ο Γιώργος Κιμούλης, λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως «δεν θα καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση», ενώ στη συνέχεια το  μικρόφωνο πήρε ο Σωκράτης Μάλαμας, που τόνισε πως «είπαμε πολλά όχι και φτάσαμε ως εδώ». «Είμαι εδώ γιατί είμαι Έλληνας και Ευρωπαίος» δήλωσε ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος.

Στη συγκέντρωση του «ναι»

sign9

Στην μεγάλη συγκέντρωση του «ναι» χαιρετισμούς απηύθυναν ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και επαγγελματίες που έκαναν λόγο για την ανάγκη να μείνουμε στο ευρώ. Νωρίτερα ακούστηκε ο ύμνος της ΕΕ, ενώ η εκφωνήτρια φώναξε συνθήματα όπως «μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ«.

sign3

«Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα ‘Ναι’ που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες» τόνισε ο δήμαρχος των Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λέγοντας ότι «μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό, «γιατί μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς και ξέρουν ότι τον άλλον μήνα δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ότι θα κλείσουν τη συμφωνία μέσα σε 48 ώρες τη στιγμή που δεν έχουν συνομιλητές. Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τον κύριο Τσακαλώτο ότι τελεσίγραφο πράγματι υπήρξε αλλά όχι από τους Ευρωπαίους αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας, θέλουμε την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ, θέλουμε τη χώρα μας μέσα στο Ευρώπη», δήλωσε.

sign6

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας άνοιξε τη συγκέντρωση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη, απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε… Είμαστε Ευρωπαίοι… Ναι».

«Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ, και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα», δήλωσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.

Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπη ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πύρρος Δήμας, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Ναι στο ευρώ , Ναι στην Ευρώπη».

Σχόλια