Εφτά μέλη της Χρυσής Αυγής συνέλαβε η αστυνομία, ενώ προχώρησε στην προσαγωγή 27 ακόμα ατόμων, όταν ο οδηγός του πούλμαν που τους μετέφερε στο Μελιγαλά δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega,κατά την έρευνα εντοπίστηκε παράνομο σύστημα ενδοεπικοινωνίας και συνελήφθησαν οι τέσσερις συνοδοί του βουλευτή της ΧΑ, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και τρεις συνοδοί του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο της μάχης του Μελιγαλά, ωστόσο η προσέλευση των οπαδών της ΧΑ ήταν περιορισμένη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του messinianews.gr, η συγκέντρωση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ομιλητές επιδόθηκαν σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του eleftheriaonline.gr, αναφέρει πως ο κεντρικός ομιλητής, ταξίαρχος ε.α. της Χωροφυλακής Νικόλαος Κουτρουμπής, δικαιολόγησε την ίδρυση ταγμάτων Ασφαλείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, είχαν ως στόχο να επιβάλουν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα: «Ο κίνδυνος κομμουνιστοποίησης ήταν άμεσος και η αντίδραση ήταν η ίδρυση των ταγμάτων Ασφαλείας. Τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν τη νέα γενιά και να μην ξαναγίνουν τέτοια γεγονότα».

Σχόλια