Η μεγάλη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεις Πολιτών) την Τετάρτη στο Σπόρτιγκ  κατέδειξε περίτρανα και στον πιο κακόπιστο ότι το ΝΕΟ είναι μπροστά μας και είναι η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Το καλοκαίρι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έκαναν το πρώτο βήμα συγκροτώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ακολούθησαν και οι πολίτες που ανήκουν στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και άλλοι ανένταχτοι που πίστεψαν ότι οι καιροί απαιτούν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα απαρτίζεται από τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ από τη στιγμή της ίδρυσής της είχε ως βασικά στοιχεία τον Ευρωπαϊκό Μεταρρυθμισμό, την οικολογική εγρήγορση και τον Αριστερό εκσυγχρονισμό. Στοιχεία που αποτυπώνουν τις σύγχρονες προτάσεις για μια Δημοκρατική Σοσιαλιστική πορεία μέσα στην Ευρώπη.

Βασική μας επιδίωξη η συνεννόηση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ανανεωτικής Αριστεράς για τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα εκπροσωπεί τις σημερινές ανάγκες για μια σταθερή πορεία μέσα στη Ευρώπη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε να εκφράσει την ελπίδα για μια σταθερή πορεία της χώρας μας έξω από μνημονιακές επιλογές και η ανικανότητά της να προτείνει ένα σχέδιο για Ανάπτυξη και αλλαγή των δομών της οικονομίας γίνεται φανερό η ύπαρξη ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου. Η  Δημοκρατική Συμπαράταξη έρχεται να φέρει ακριβώς αυτό που σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να προτείνει.

Οι Δημοκρατικοί πολίτες που αναφέρονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς καλούνται να πυκνώσουν τις τάξεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα εναλλακτικής πολιτικής που θα βάζει τις βάσεις για μια σύγχρονη ανάπτυξη στηριγμένη και στους τομείς της Αγροτικής παραγωγής, τουρισμού και της μικρομεσαίας επιχείρησης αλλά και στις νέες προσκλήσεις της τεχνολογίας.

Η σταθερή θέση μας για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο είναι η βάση για μια νέα πορεία της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη. Η δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για να απαντήσουμε άμεσα στο ολοένα διογκούμενο αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και των σημερινών κομματικών φορέων της χώρας μας καθώς και για τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης.

*Ο Τάσος Δαρσινός, είναι Μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, Στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

pronews.gr

Σχόλια