Σε συμφωνία προκειμένου ο ΟΟΣΑ να αναλάβει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, έφτασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στη βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προκειμένου, όπως είπε στη σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:10 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 17.10 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

 

Σχόλια