Την επίτευξη συμφωνίας συντόμως προαναγγέλλει ο Γιάννης Βαρουφάκης, όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Channel 4, μετά τη συνάντηση του με τον ομόλογό του Όσμπορν στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα μία συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το ελληνικό ζήτημα για πάντα.

«Θα υπάρξει μία συμφωνία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα τελειώνει την κρίση στην Ελλάδα μία και καλή», τόνισε.

«Χρειαζόμαστε μία αίσθηση σταθερότητας για να σταματήσει η εκροή χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτή η αίσθηση σταθερότητας θα δοθεί από τους ευρωπαίους εταίρους μας με το να καταλήξουμε σύντομα σε μία συμφωνία», σχολίασε.

«Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν πρέπει να παίζουν με τη σταθερότητα της ευρωζώνης, πρέπει να ηρεμήσουν τα νεύρα», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι με τον Όσμπορν βρήκαν κοινό έδαφος σχετικά με τις αντί-πληθωριστικές ανησυχίες τουςγια την Ευρώπη.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε υπέρμετρα εποικοδομητικές τις συζητήσεις του με τον βρετανό ομόλογό του, λέγοντας: «Στην πραγματικότητα ήταν μία πνοή φρέσκου αέρα».

Και προσθέτει: «Φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ένιωθα ότι έχουμε μία πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μία θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος στην προσπάθεια μας να βρούμε κοινό έδαφος. Εκτιμώ ότι ήδη το βρήκαμε».

Δήλωσε δε ότι συμφώνησε με τον Όσμπορν πως είναι απαραίτητο να μπει ένα τέλος στο μύθευμα που οδήγησε την Ελλάδα να γίνει βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος στο χρονίζον μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια ανοιχτή κακοφορμισμένη πληγή στην πλευρά της ευρωζώνης».

«Ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζεται κάτι θετικό για τη βρετανική οικονομία», επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχόλια