Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο εξωτερικών του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα και όπως δήλωσαν και οι δυο αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν μόνο τα εθνικά θέματα.

«Με τον κ. Τσίπρα είχαμε μια πολύ ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση, σε κλίμα εθνική συνεννόησης» είπε ο κ.Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αρραγούς εσωτερικού μετώπου, καθώς, όπως είπε, «έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοιχτό» και «πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση της έντασης».

Καταλήγοντας, τόνισε πως πρέπει να έχουμε μια συναντίληψη και πως η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα εντυπωσιάστηκε φτάνοντας στο υπουργείο Εξωτερικών όταν είδε πολλούς δημοσιογράφους συγκεντρωμένους.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον υπουργό Εξωτερικών για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Γνωρίζετε όλοι ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη με την παραβίαση από την Τουρκία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η εξέλιξη αυτή πρέπει με κάθε τρόπο να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά οτι αποτελεί μείζονα πρόκληση».

Ο κ.Τσίπρας είπε ενημερώθηκε για τους λεπτούς χειρισμούς που γίνονται στα εθνικά θέματα και είναι μη δημοσιοποιήσιμοι, όπως είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι κατέθεσε τις δικές τους σκέψεις προκειμένου η διεθνής κοινότητα να πιέσει την τουρκική πλευρά.

«Μόνο μέσα από τον διάλογο λύνονται οι διαφορές», είπε και πρόσθεσε ότι «εξέφρασε τον προβληματισμό του για την συγκυρία στην οποία θα γίνει το συμβούλιο ελληνοτουρκικής φιλίας. Χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Σχόλια