Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στη βουλή με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος  του  παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος με ενημέρωσε και μου παρέδωσε την πρόταση για το ασφαλιστικό, την οποία και θα στείλει στους εταίρους.

Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι δυνατόν η επίλυση του ασφαλιστικού να γίνει με πασαλείμματα. Χρειάζεται τώρα μία διαρθρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος, πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Οι δικές μας προτάσεις, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά εμπεριέχουν βαθιές αλλαγές, έχουν ως στόχο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με ταυτόχρονη διατήρηση της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής.  Τις προτάσεις αυτές της Δημοκρατικής Αριστεράς τις έδωσα στον Υπουργό με στόχο να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στον διάλογο. Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση των εισφορών και η μείωση συντάξεων δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το επιδεινώνει, με περαιτέρω φτωχοποίηση, ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

Πόσο μάλλον που η πρόταση που μας παραδόθηκε προβλέπει και μείωση των κύριων συντάξεων για όσους θα βγουν στη σύνταξη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ασφαλιστικό ωστόσο δεν θα επιλυθεί χωρίς την επίλυση της ανεργίας και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το θέμα αυτό εδώ και 11 μήνες».

Σχόλια