Την ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα επισήμαναν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΣΕΒ μετά την λήξη συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αγ. Κωνσταντίνου.

Εκ μέρους του ΣΕΒ, στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης και ο Γενικός Διευθυντής Άκης Σκέντζος, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Κ.Ε, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Αμέσως μετά, τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ προέβησαν σε δηλώσεις:

Φ.Κουβέλης: «Είχαμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις με την διοίκηση του ΣΕΒ και, βεβαίως, να έχουμε ως κοινό τόπο ότι η χώρα χρειάζεται μια αναπτυξιακή διαδικασία στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και προγράμματος που άμεσα πρέπει να εκκινήσει.

Οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει είναι απαράδεκτες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες οι δυσμενείς συνέπειες, με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης.

Το προϊόν, ο πλούτος της ανάπτυξης που μπορεί να προκύψει είναι ζήτημα το πώς θα κατανεμηθεί και πρέπει να κατανεμηθεί δικαία και σε ολόκληρη την κοινωνία. Δηλαδή, να διαχυθεί το παραγόμενο αποτέλεσμα σε όλους τους κοινωνούς.

Βεβαίως, είχαμε και την δυνατότητα να μιλήσουμε για τα εργασιακά ζητήματα, για να επισημάνω ότι τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται, να γίνονται σεβαστά και νομίζω ότι αυτή  η υποχρέωση σεβασμού και προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να γίνεται δεκτή».

Θ. Φέσσας: «Συναντηθήκαμε σήμερα με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, γιατί όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό  σχέδιο ανάπτυξης.

Θέση του ΣΕΒ είναι να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα. Αυτά είναι δυο βασικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα».

Σχόλια