Για το δράμα των αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας και την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή συζήτησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Μαρουάν Τουμπασί, παρουσία του γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Αμέσως μετά την συνάντηση οι δυο άνδρες, μεταξύ άλλων, δήλωσαν:

Μ. Τουμπασί: «Ευχαριστούμε τον κ. πρόεδρο για το χρόνο που μας έχει διαθέσει για να τον ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό και τα εγκλήματα που διαπράττονται τώρα εις βάρος του λαού μας. Ακούσαμε την ξεκάθαρη θέση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα και την άρνησή στην παράταση της κατοχής, που ουσιαστικά είναι η ουσία του προβλήματος, τώρα, στη Μέση Ανατολή. Πάντα για μας οι θέσεις του κ. Κουβέλη και της παράταξής του ήταν ξεκάθαρες υπέρ του παλαιστινιακού λαού και υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Το Ισραήλ δεν μπορεί να παραμένει κράτος υπεράνω του νόμου. Οφείλει να υποταχθεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση του Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία και εγκλήματα εις βάρος του λαού μας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 250 νεκροι από αυτήν την επιθετικότητα του Ισραήλ».

Φ. Κουβέλης: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και ενώνουμε την φωνή μας για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι επιθέσεις που γίνονται εναντίον του. Επιθέσεις που καταγράφουν θύματα, παιδιά και υπερήλικες, ανθρώπους οι οποίοι διεκδικούν να ζουν ανθρώπινα. Η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν   υποχρέωση να παρέμβουν προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Βεβαίως, το όλο ζήτημα συνδέεται με την αναγνώριση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να έχει το δικό του ελεύθερο κράτος. Η καρδιά του προβλήματος είναι η κατοχή. Και αυτή η κατοχή πρέπει να σταματήσει. Η ΔΗΜΑΡ ενώνει την φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος με αναγνώριση του ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Σχόλια