Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ιόνιον Fm και στον δημοσιογράφο Δ. Στρουμπάκο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν ηττήθηκε η πολιτική της ΔΗΜΑΡ, αλλά το κόμμα, ενώ άφησε αιχμές και για όσα στελέχη το εγκατέλειψαν τη δυσκολότερη στιγμή.

Όπως είπε, πολλοί ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ερωτηθείς για το αν έχει μετανιώσει που δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι δεν είχε δεσμευτεί σε μια συνεργασία, οπότε δεν έχει τίποτα για το οποίο πρέπει να μετανιώσει.

Ο Φ. Κουβέλης, τόνισε επίσης ότι το θέμα της ενδεχόμενης παραίτησής του θα τεθεί στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη, ενώ δεν έκρυψε και την αντίθεσή του για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Τέλος σχολίασε και την στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, δηλώνοντας με νόημα ότι δεν χρειαζόμαστε μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή Γερμανία.

Ακούστε τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ

 

 

Σχόλια