Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κοίτασμα φυσικού αερίου στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, το δεύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που καταλαμβάνεται από την οργάνωση σε διάστημα μιας εβδομάδας έπειτα από μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η σκληροπυρηνική σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση ανάρτησε 18 φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη σημαία της να κυματίζει στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ και να έχει κατασχέσει οχήματα και οπλισμό, σύμφωνα με τη SITE, την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή λόγω των περιορισμών ασφαλείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στις 30 Οκτωβρίου. Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει πλέον το ένα τρίτο της Συρίας καθώς και εκτάσεις του Ιράκ και έχει ανακηρύξει χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό του.

«Συνεπώς, μετά τις εγκαταστάσεις στο Σάαρ και τις γύρω από αυτό θέσεις που έγιναν μέρος της γης του χαλιφάτου, οι στρατιώτες προέλασαν καταλαμβάνοντας νέες περιοχές και κάθε έπαινος αξίζει στον Αλλάχ», αναφέρεται σε μήνυμα του ΙΚ.

«Χθες οι μαχητές επέβαλαν αυστηρότερο έλεγχο στο χωριό Τζάχαρ και τις εγκαταστάσεις άντλησης φυσικού αερίου του Μαχρ, ενώ σχεδόν εννέα θέσεις υποστηρίζονται από βαρύ οπλισμό, όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και βαριά πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΙΚ κατάσχεσε δύο άρματα μάχης, επτά οχήματα και αρκετά βαριά πολυβόλα.

Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους από τον Σεπτέμβριο, με την Ουάσινγκτον να δηλώνει ότι δεν συντονίζει τις επιχειρήσεις της με τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ για την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

 

Σχόλια