Στην αντεπίθεση κατά της Ν.Δ. πέρασε η κυβέρνηση για τα περί κατάληψης του κράτους από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό» αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού» και ρωτά:

«Στη Ν.Δ. δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με τη λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;».

Παράλληλα, το Μαξίμου κάνει λόγο για κλαυθμούς του εκπροσώπου της Ν.Δ. «για τις δουλειές που χάνονται».

Ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά, σημειώνει το Γραφείο του Πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία. Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους».

Κλιμάκωνοντας την επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει:

«Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει».

ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη και συκοφαντίες από Ν.Δ. και διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης

Και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων, κάνει λόγο για επίθεση της Ν.Δ. και διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης με λάσπη και συκοφαντίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων είναι από το νόμο προσωρινές και δεν συνιστούν μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις αυτές επιλέγονται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους εκάστοτε υπουργούς. Η θητεία τους ολοκληρώνεται μόλις ολοκληρωθεί και η θητεία του πολιτικού προσώπου που τους τοποθέτησε.

Προσθέτει πως «οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από την παρούσα κυβέρνηση είναι αυτοί που απολύθηκαν αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση Σαμαρά, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε διορίσει 51 μετακλητούς υπαλλήλους στο υπουργικό του γραφείο».

«Είναι προκλητικό να μιλούν οι αρχιτέκτονες του πελατειακού κράτους για ρουσφέτια, όταν οι ίδιοι απαξίωναν συστηματικά κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, διορίζοντας μόνιμους δημοσίους υπάλληλους τα «δικά τους παιδιά» χωρίς κανένα κριτήριο. Είναι προσβλητικό για τους πολίτες να μιλούν για αύξηση των μετακλητών στα υπουργεία, όταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν με νόμο να τους μειώσει» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει επίσης απαράδεκτο «να μιλάει η ΝΔ για τους διοικητές των νοσοκομείων όταν για πρώτη φορά η επιλογή τους έγινε με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια από επιτροπή στην οποία μετείχαν και στελέχη του κόμματος της».

«Είναι προφανές, εν όψει και της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, πως η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της. Θα τα χάσει κι αυτά» καταλήγει.

Ν.Δ.: Μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς

Απαντώντας, κύκλοι της Ν.Δ. σχολίασαν πως «οι ανακοινώσεις αυτές είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

Τις προηγούμενες μέρες, αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ -και ειρωνικά σχόλια στους κόλπους των άλλων κομμάτων- προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ότι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος πέτυχε να διοριστούν μέλη της οικογένειάς του σε δημόσιες θέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αδερφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ορέστης διορίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ η μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου και η στενή του φίλη Χρύσα Πάντου διορίστηκαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου.

Ο κ. Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος επιχείρησε να απαντήσει με ένα μακροσκελές κείμενό του στο left.gr, επικαλέστηκε τη στράτευση στην Αριστερά των άμεσων προγόνων του και άλλων συγγενικών προσώπων του και διαμήνυσε: «Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια».

Σχόλια