Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μηλιού για τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατακτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι πιθανό να συνεχίσει μνημονιακές πολιτικές»

Σε μία σκληρή δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός καλεί τον Αλέξη Μητρόπουλο είτε να ανασκευάσει, είτε να επανεξετάσει τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα τελειώνουμε με τα μνημόνια και την λιτότητα. Όποιος νομίζει ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και την στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ».

Να μαζέψουν τις δηλώσεις Μητρόπουλου που από χθες έχουν προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την στιγμή που ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανασκευάζει αλλά επιμένει σε αυτά που είπε.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μητρόπουλος επέμεινε στην θέση του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πως θα περάσουν από την Βουλή οι νόμοι για επαναφορά του κατώτατου μισθού, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία; Πρέπει ο λαός κι εμείς να σταματήσουμε τις πολυφωνίες και να στηρίξουμε τον Πρόεδρο. Φανταστείτε να μην έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Πως θα πάει να βάλει αίτημα διαγραφής του χρέους στη Μέρκελ;»

 

Σχόλια