Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε για ακόμη  ακόμη έξι ονόματα που θα κατέβουν υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές, ωστόσο το ευρωψηφοδέλτιο δεν έκλεισε ακόμη.

Οι νέοι υποψήφιοι είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης και η εργατολόγος Μαρία Καραμεσσήνη οι οποίοι εκλέχθηκαν ομόφωνα.

Με ομόφωνη απόφαση κατεβαίνουν επίσης στις Ευρωεκλογές ο Νικήτας Κανάκης (πρόεδρος γιατρών του κόσμου και γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, ο Γιώργος Φουντουλάκης (ΑμεΑ, πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής)και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πέπη Ρηγοπούλου.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει τελικά και ο Κρίτων Αρσένης για τον οποίο η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφρασε εκ νέου σοβαρές ενστάσεις.

Κόπηκε η υποψηφιότητα του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, παρά τις προσπάθειες της Αριστερής Πλατφόρμας.

Μένουν δύο ακόμη θέσεις οι οποίες αναμένεται να κλειδώσουν… μετά το Πάσχα.  Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία, ενώ ο ένας από τους δύο υποψήφιους θα προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και φυσικά δεν θα είναι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν που όπως αποδείχθηκε σχετίζεται με ακροδεξιούς κύκλους στη περιοχή.

Σχόλια