Η προεκλογική περίοδος μπορεί να είναι σύντομη, όμως – όπως φάνηκε με το καλημέρα- η σύγκρουση θα είναι σφοδρή, κυρίως μεταξύ Μαξίμου απο τη μια και «ανταρτών» από την αλλη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη τύπου μίλησε για «λοβοτομημένο» ΣΥΡΙΖΑ , τον ενέταξε στις Μνημονιακές δυνάμεις μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και έστρεψε τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα αναφερόμενος στα περί συνέπειας των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας ότι « δεν γίνεται να τιμωρείται η συνέπεια και η σταθερότητα και να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα».

Η σπάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτκής Γραμματείας, από την οποία αποχώρησαν τρια στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Ο  Αλ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων ότι ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. “Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν”.

Το προεκλογικό αντάρτικο της Ζωής

Οι βολές Τσίπρα είχαν ομως αποδέκτη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ξεκίνησε αμέσως το πρεοκλογικό αντάρτικο. Κατά τη συναντησή με τον Βαγγέλη Μείμαράκη εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, μιλώντας για εκτροπή, θεσμικό ολίσθημα και ανεπίτρεπτα γεγονότων χάριν σκοπιμοτήτων.

Κύκλοι της προεδρίας απάντησαν με ένα φαρμακερό σχόλιο: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Η Ζωή εξερράγη όμως ΄όταν ειδε την απάντηση από τηνκυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγογια «απελθούσα πρόεδρο» της Βουλής. Αμέσως εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι ″κάθε λέξη του Συντάγματος″, αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή». Υπενθυμίζεται ότι η φράση «κάθε λέξη του Συντάγματος» ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια