Την ανάγκη «αλλαγής πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο χωρίς να μας ενδιαφέρει αν η Δεξιά διαφωνήσει» τονίζει σε πύρινη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με πολλά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κίνησης των «75» του κόμματος.

«Να συγκρουστούμε με τη Δεξιά και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει προτάσεις που υπηρετούν τους ανθρώπους, αυτούς που εθίγησαν πρωτίστως από την κρίση» σημειώνει ο κ. Καρχιμάκης.

Ερωτηθείς για την άποψη που διατύπωσε ο κ. Βενιζέλος ότι «μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μία πέμπτη φάλαγγα, που περίμενε την καταστροφή και την αποτυχία», ο κ. Καρχιμάκης τονίζει: «Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά και στις πιο ακραίες επιλογές σε βάρος του κόσμου και των μονίμων θυμάτων της κρίσης. Είναι εύκολο και μπορεί ο καθένας μας να υποστηρίζει ότι θέλει όταν η αλήθεια τον ξεπερνά».

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών, ο κ. Καρχιμάκης σημειώνει: «Το θέμα των συνεργασιών είναι μια υπόθεση που είμαστε ανοικτοί να την κουβεντιάσουμε, αλλά οι πολιτικές είναι αυτές που κάνουν τον κόσμο να επανακάμψει και σου δημιουργούν την πολιτική ισχύ και την πολιτική ηγεμονία.

Μπορεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τα κάνει αυτά; Αν δεν μπορεί, να μας το πει να το ξέρουμε.. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιβάλει επί της ουσίας αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να έχει πολιτική με προοδευτικό πρόσημο που να υπηρετεί τους ανθρώπους. Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι σήμερα είναι να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι πολιτικές που ασκούνται ή θα ασκηθούν παράγουν οφέλη για τον κόσμο, και δημιουργούν μια νέα ελπίδα και μια νέα αξιοπρέπεια σε ένα κράτος που λειτουργεί με κανόνες.

Θέλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει γραμμή πλεύσης; Να μετακινήσει τον άξονα προς τα αριστερά και να διαφοροποιηθεί από τις δεξιές συμπεριφορές και πολιτικές ενσωμάτωσης σε αυτή την κυβέρνηση Σαμαρά; Ας το κάνει, να μας το πει να το γνωρίζουμε. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αλλάξει πολιτική προς όφελος των πολλών, των ανθρώπων της ανάγκης, των διαχρονικών μας πολιτικών και κοινωνικών μας συμμάχων.

Αν δεν το κάνει υπάρχει και το συνέδριο. Αλλά να μας το πει ότι δεν μπορεί να το κάνει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχόλια