Εντατικοποίηση των επιθετικών ενεργειών εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι αντάρτες θα πληρώσουν βαρύ κόστος για τις ρουκέτες που εκτόξευσαν προς τη χώρα του.

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς την Τετάρτη επιτέθηκε με 72 ρουκέτες εναντίον της χώρας, μετά από μία ντουζίνα επιθέσεων της ισραηλινής αεροπορίας, το βράδυ της Τρίτης, σε στόχους στη Γάζα.

Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Αν και δεν ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση στη Γάζας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε στους επικεφαλής ασφαλείας ότι «οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ είναι έτοιμες για κάθε επιλογή».

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει μια «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων», σημείωσε.

«Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά υπερασπίζεται τους ισραηλινούς οικισμούς, αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο», πρόσθεσε.

«Προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να σταματήσουμε την ισραηλινή επίθεση και το να χύνεται αίμα Παλαιστινίων, κυρίως μιλώντας με τον Αιγύπτιο πρόεδρο (Άμπντελ Φάταχ) αλ Σίσι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν», κατέληξε.

Η Αίγυπτος κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να δώσουν τέλος στην κλιμάκωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες όσον αφορά μια πιθανή μεσολάβηση του Καΐρου.

Σχόλια