Ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης «ανέβασε» στη προσωπική του σελίδα στο Facebook το παρακάτω σχόλιο σχετικά με τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ:

Στη Δημοκρατική Αριστερά, που αποφάσισε συνέδριο το φθινόπωρο, υπάρχει μια πλειοψηφία και μία μειοψηφία που επιβεβαιώθηκαν από όλα τα όργανα και στο προηγούμενο συνέδριο και ξανά σήμερα. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις του κατασυκοφαντημένου «Φώτη», που δεν είναι … Ζαχαριάδης, έχουν δημοκρατικά συζητηθεί και εγκριθεί από την πλειοψηφία.

Η μειοψηφία δεν θέλει να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν έχει πείσει τα μέλη της ΔΗΜΑΡ και εκφράζεται από μέρους των ανώνυμων «ψηφοφόρων», με την αμέριστη ως παθιασμένη συμπαράσταση των ΜΜΕ, έστω κι ας μην έχει χαράξει η μειοψηφία και ο υποτιθέμενος αρχηγός της ο κ. Λυκούδης, μια συγκεκριμένη γραμμή για να μάθουμε τι θα κάνουν και που θα πάνε αφού δεν θα πάνε στο συνέδριο.

Προφανώς, για την ώρα το πιο πιθανό είναι ότι οι άνθρωποι της μειοψηφίας θα συνεχίζουν όσο τους καλούν να πηγαίνουν στα «παράθυρα» που φαντάζουν πιο φιλόξενα από τις κομματικές οργανώσεις. Αλλά ως πότε;

Προσοχή, με όλα τούτα δεν ισχυρίζομαι ότι η μειοψηφία έχει σε όλα άδικο κι ας έχει φροντίσει ο Γρηγόρης Ψαριανός και ένας-δυό άλλοι να της στερήσουν κάθε σοβαρότητα. Πιστεύω μάλιστα ότι η ηττημένη εκλογικά ηγεσία οφείλει εξηγήσεις και αυτοκριτική.

Αλλά επειδή συμπαθώ (ακόμα) τη ΔΗΜΑΡ, ας μου επιτραπεί να πιστεύω ότι ο όσος χρόνος ως το συνέδριο πρέπει να περιλάβει και μια γενναία αμοιβαία προσπάθεια ρεαλιστικού διαλόγου για την ενότητα της ανύπαρκτης σημερα «κεντροαριστεράς», για τη διατύπωση των στόχων μιας μελλοντικής παράταξης, για το ξεκαθάρισμα του προβλήματος των συμμαχιών και για την αντιμετώπιση του θέματος της ηγεσίας ενός μελλοντικού κοινού μετώπου που φυσικά ελάχιστοι είναι πρόθυμοι να αναθέσουν στον αντιπρόεδρο του Σαμαρά και των πολιτικών του.

Σχόλια