Χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ενώ όπως είπε «μεταξύ των υπουργών που μετείχαν στο Eurogroup υπήρξε συμφωνία πως τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους. «Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Σήμερα μετά το ECOFIN επανήλθε δηλώνοντας σκωπτικά: «Είχαμε μόνο μια μικρή συζήτηση για την Ελλάδα, όλοι συμφωνήσαμε ότι τίποτε δεν επετεύχθη» σχολίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος υπουργός στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος»

«Ο Βαρουφάκης έχει διαφορετική μορφή επικοινωνίας – αποκόμισα «λανθασμένη εντύπωση» τού είπα ότι αυτή η μορφή επικοινωνίας ήταν «νέα» για μένα» πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε για ακόμα μια φορά την θέση του, προειδοποιώντας ότι «δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων».

Τη συμφωνία που επετεύχθη στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας και την έναρξη των τεχνικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς χαιρέτισε πάντως ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, δήλωσε, ότι η  Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει τις ανάλογες προσπάθειες προσθέτοντας ότι αν η Αθήνα δεν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα.

 

 

Σχόλια