Πρωτοφανής ένταση επικράτησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκάζι, παρουσία της Επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρισκόταν εξαρχής στην αίθουσα, αφού ζήτησε επανειλημμένως και με επιτακτικό τρόπο να της δοθεί ο λόγος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πολιτική της ΕΕ, κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα και την καταστροφή της οικονομίας που έχει, όπως είπε, οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες.

Ο εξαιρετικά έντονος λόγος της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την οργή της Επιτρόπου Κρέτσου, η οποία αφού σηκώθηκε απ΄την καρέκλα της, φανερά εκνευρισμένη, απάντησε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι δεν θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο φωνάζει ώστε να φαίνεται η ίδια.

Η Επίτροπος υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει την χώρα, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

Σχόλια