Τον τερματισμό των κινητοποιήσεών της  αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κατά την πολύωρη συνεδρίασή της, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

«Η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της, καλώντας παράλληλα τη ΓΣΕΕ και τους φορείς της χώρας να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις «με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος», σημειώνει η ΓΕΝΟΠ.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροπαραγωγή

Εξάλλου, αποκαθίσταται σταδιακά η παραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

 

Σχόλια