Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διέταξε νέα αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας για βομβαρδισμό «θέσεων των τρομοκρατών». Η απόφαση για νέα επίθεση ελήφθη μετά τις τρεις ρουκέτες που όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος, κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο Νετανιάχου διέταξε τους Ισραηλινούς διαπραγματευτές να επιστρέψουν από το Κάιρο στην έδρα τους, διακόπτοντας τις συνομιλίες για εκεχειρία μακράς πνοής.

«Σε απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας από πλευράς της Χαμάς, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας να επιτεθούν σε θέσεις των τρομοκρατών εντός της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως σε ισχύ ήταν εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών καθώς τη Δευτέρα το βράδυ συμφωνήθηκε παράταση της κατάπαυσης του πυρός για 24ωρες, δηλαδή και την Τρίτη.

Στο Κάιρο αντιπροσωπείες Ισραηλινών και Παλαιστίνιων διαπραγματεύονταν με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου για την εξεύρεση ενός σχεδίου που θα οδηγήσει σε μια μόνιμη εκεχειρία. Μάλιστα τη Δευτέρα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις και διεθνή μέσα ανέφεραν πως είχε παρουσιαστεί ένα σχέδιο για το οποίο οι δύο πλευρές «επέδειξαν μεγαλύτερη ευελιξία».

Οι αντιπροσωπίες θα συζητούσαν το εν λόγω σχέδιο με τις ηγεσίες τους. Τελικά το Ισραήλ αποφάσισε να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει και πάλι τους βομβαρδισμούς.

Σχόλια