Την αποπομπή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Ίντερνετ Γιώργου Προκοπάκη αποφάσισε ομόφωνα το εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, ούτε ένα 24ωρο μετά την πρεμιέρα με το νέο λογότυπο και το νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία και το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Χρήστος Ξανθάκης, υπήρχε από καιρό μια όχι και τόσο υπόγεια κόντρα μεταξύ του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Θόδωρου Φορτσάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκης, το υπάρχον σχήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν δυσκολίες συνεννόησης και η κατάσταση είχε γίνει αδιέξοδη.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έθεσαν μάλιστα ως όρο την απομάκρυνση του κ. Προκοπάκη, διαφορετικά θα υπέβαλαν την παραίτηση τους. Ο κ. Φορτσάκης τόνισε, επίσης, πως η απόφαση είναι θεσμική αποκλείοντας κάθε κυβερνητική παρέμβαση.

Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει προσωρινά η υπεύθυνη προγράμματος και αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Κατερίνα Ευαγγελάκου και αναμένεται η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για την νέα επιλογή του προέδρου.

Σχόλια